Nekhernia behandelen in Hilversum?

Onze specialisten zien dagelijks vele mensen met nekhernia’s. Een hernia in de nek is een aandoening waarbij een deel van de tussenwervelschijf, de structuren die dienen als schokdemper tussen de wervels, uitsteekt en druk uitoefent op de zenuwen. Dit kan leiden tot pijn, zwakte, gevoelloosheid of tintelingen in de armen.

Bij Rugcentrum Hilversum zijn onze nekexperts gespecialiseerd in nekhernia klachten. Dat wil zeggen dat zij de klachten die hieruit voort komen, na een diepgaand onderzoek, met milde technieken en specifieke oefeningen kunnen verminderen, zodoende kan u sneller herstellen.

Waarom is MoveWell bekend in het behandelen van een nekhernia?

MoveWell ziet vele hernia’s per week. Specialisten en verwijzers werken nauw samen met MoveWell om de klachten effectief aan te pakken. De multidisciplinaire aanpak waarbij de hernia veelal in een team van specialisten behandeld wordt, geeft een sneller resultaat.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Ten eerste is een lichamelijk onderzoek van groot belang om vast te stellen of u een nekhernia heeft. Indien u een mri heeft en/of andere diagnostische informatie dan verzoeken wij u graag deze mee te nemen naar het eerste consult. Na het eerste consult bij een nekspecialist wordt bepaald hoe uw verdere traject eruit gaat zien. Hierin zal er een combinatie zijn van verschillende aanpakken. Uiteraard met behandelingen waarin de behandelaar de druk op de zenuw zal verlichten. Het geven van oefeningen voor beweging en/ of versterking. Het corrigeren van de houding om de druk op de tussenwervelschijf laag te houden

Welke nekspecialisten werken in ons rugcentrum voor de behandeling van een hernia?

Gespecialiseerde chiropractie

Wereldwijd zijn chiropractoren universitair geschoolde rugspecialisten. Chiropractische behandelingen voor een hernia kunnen bestaan uit lichte druktechnieken op de wervelkolom en oefeningen. De beweging van de wervelkolom wordt verbeterd en er worden specifieke handelingen toegepast op de gewrichten van de wervelkolom om de flexibiliteit te verbeteren en druk op de zenuwen te verminderen.

Gespecialiseerde fysiotherapeut

wervelkolom rugexpert

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van hernia klachten. Nekhernia klachten worden uiterst zorgvuldig aangepakt. Bij maar geringe overbelasting kunnen klachten verergeren. Zodoende zal de fysiotherapeut door middel van lichte technieken, oefeningen en adviezen u helpen de klachten te verminderen.

Gespecialiseerde oefentherapeut

Hernia movewell

Onze oefentherapeut verzorgt de rugrevalidatie en rugscholing. Bij nekhernia klachten wordt u aangeleerd wat de beste houding is om klachten te verminderen en oefeningen worden gegeven om de druk op de tussenwervelschijf te verlagen. Oefeningen kunnen meedragen aan de mobiliteit maar ook aan de stabiliteit.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?