Scoliose klachten laten behandelen in Hilversum?

In Hilversum worden scolioseklachten behandeld, wat een scheefstand van de wervelkolom betekent en kan leiden tot klachten. Hoewel sommige gevallen mild kunnen zijn zonder klachten, kunnen anderen ernstigere krommingen hebben die wel klachten veroorzaken.

Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in rugproblemen en kunnen uw wervelkolom grondig analyseren en behandelen. Samen met ons team van fysiotherapeuten en oefentherapeuten voor rugscholing, staan wij klaar om u te helpen bij uw scolioseklachten.

Komt scoliose vaak voor?

Bij kinderen komt scoliose voor bij drie procent van de populatie en ontstaat tijdens de groei geleidelijk. Het is aan te raden om de wervelkolom van uw kind te laten controleren door een chiropractor indien er op jonge leeftijd klachten worden ervaren. Een lichamelijk onderzoek is vaak voldoende, maar in sommige gevallen kan een röntgenfoto worden aanbevolen.

Hoe ziet onze multidisciplinaire aanpak eruit?

Bij volwassenen treedt scoliose voornamelijk op tijdens de groei, maar de gevolgen zijn niet altijd merkbaar. Echter, als gevolg van de scheefstand kan er teveel druk ontstaan op de gewrichten, wat kan leiden tot klachten en uiteindelijk een verhoogd risico op artrose.

Waar focust een therapeut zich op bij een behandeling?

Een chiropractor is een specialist in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, vooral die van de wervelkolom. Tijdens een chiropractische behandeling focust de chiropractor zich op het herstellen van de functie en mobiliteit van de gewrichten in het lichaam, met name die van de wervelkolom. De chiropractor maakt hierbij gebruik van handmatige technieken, zoals manipulatie en mobilisatie, om de gewrichten te corrigeren en de zenuwen die er doorheen lopen te bevrijden van eventuele beknellingen. Het doel van een chiropractische behandeling is om de pijn te verminderen, de bewegingsvrijheid te verbeteren en het zelfherstellende vermogen van het lichaam te stimuleren. Naast manipulatie en mobilisatie kan de chiropractor ook andere behandelingen aanbevelen, zoals oefeningen, ergonomische aanpassingen en voedingsadvies, om een optimaal resultaat te bereiken.

Wat is de handelroute voor scoliose?

Scoliose en onderzoek

MoveWell specialisten

Het is van belang om te benadrukken dat de meeste scoliose klachten goed te behandelen zijn. Als de hoek of kromming van de wervelkolom te groot is, zal de chiropractor u doorverwijzen naar de huisarts en/of het ziekenhuis.

Een scheve wervelkolom kan leiden tot overmatige spanning op gewrichten, wat kan leiden tot pijnklachten. De chiropractor past mobilisatietechnieken toe om de wervelkolom te mobiliseren en de druk op de pijnlijke plek te verminderen. Met behulp van onze gespecialiseerde behandeltafels en technieken hebben wij diverse behandelingsmogelijkheden.

Bij een scoliose onderzoekt de chiropractor of een hakverhoging nodig is.

Hoe ziet het vervolg van het traject eruit?

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Scoliosebehandeling met fysiotherapie Onze praktijk biedt fysiotherapiebehandelingen aan voor scoliose, in samenwerking met chiropractoren. De fysiotherapeut richt zich op het verbeteren van de mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom met behulp van verschillende technieken, zoals spiertechnieken en mobilisatietechnieken. Bovendien worden er specifieke oefeningen voorgeschreven om het resultaat van de behandeling te optimaliseren en te behouden.

De multidiciplinaire aanpak

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Om scolioseklachten aan te pakken is een goede beweging en houding van groot belang. Bij fysiotherapie movewell bieden wij rugscholing aan waarbij we advies geven en oefeningen aanbieden om uw rug gezond te maken en te behouden.

Als uw klachten meer aandacht vereisen, bieden wij rugrevalidatie aan waarbij we uw kleine rugspieren versterken en u leren ze beter te gebruiken.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?