Ischias klachten in Hilversum?

Heeft u last van ischias en zoekt u naar behandelmogelijkheden in Hilversum? Het is belangrijk om te weten dat pijn in het been niet altijd veroorzaakt wordt door problemen in het been zelf. Vaak zijn de klachten afkomstig uit andere delen van het lichaam, zoals de heup of de onderrug. Ischias is een aandoening die ontstaat door beknelling of beschadiging van de ischiaszenuw. Wanneer deze zenuw onder druk komt te staan, bijvoorbeeld door verschillende oorzaken, kan dit lokale klachten veroorzaken en pijn uitstralen naar het been.

Wat zijn de symptomen van Ischias?

Ischias wordt gekenmerkt door lage rugpijn en vaak een uitstralende zenuwpijn naar het been, onderbeen en/of voeten als gevolg van een beknelling van de ischiaszenuw. Hoewel hernia-achtige klachten het meest voorkomen, kunnen de symptomen ook door andere oorzaken veroorzaakt worden. Verhoogde druk op de gewrichtsvlakken van de wervelkolom kan bijvoorbeeld leiden tot beschadiging van de zenuwwortel.

Wat zijn de oorzaken van Ischias?

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot Ischias. Vaak is overbelasting van de spieren in de onderrug en/of bil de oorzaak van de klachten. Verkramping van de spieren kan leiden tot blokkering van de ischiaszenuw. Ook gebrek aan beweging kan bijdragen aan verkramping van de omliggende spieren en verergering van de klachten. Overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan door regelmatig zwaar tillen of door een langdurig belastende zithouding.

Wat is de Ischiaszenuw?

De wervelkolom is een zeer complexe beweegketen, bestaande uit 24 beweegbare wervels. De zenuwen lopen vanaf de hersenen langs het ruggenmerg en vertakken zich tussen de wervels door naar de rest van het lichaam. De Ischiaszenuw is de langste zenuw in het lichaam en loopt vanuit het ruggenmerg via de bilspieren naar het achterbeen en vervolgens door de kuitspier naar de voet. Wanneer deze zenuw geïrriteerd raakt, kan dit leiden tot een scherpe zenuwpijn die zelfs tot aan de tenen voelbaar kan zijn

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een verkramping van de spieren kan het herstel van de klachten negatief beïnvloeden. Een chiropractor is in staat om behandelingstechnieken toe te passen waarmee de spieren een betere doorbloeding krijgen en de gewrichten meer bewegingsvrijheid krijgen. Door de balans in spierkracht te verbeteren, kan de belasting op het lichaam beter worden verdeeld.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?