Discopathie behandelen in Hilversum?

Een veelvoorkomende aandoening is discopathie, ook wel bekend als een beschadigde tussenwervelschijf. Deze aandoening ontstaat door natuurlijke slijtage van de schijf, wat kan leiden tot symptomen zoals stijfheid en pijn. Het is een veelvoorkomende klacht onder onze patiënten.

Kan discopathie pijn veroorzaken?

 Beschadiging van de tussenwervelschijven kan leiden tot pijn, maar met behulp van goede oefeningen en behandelingstechnieken kan deze pijn vanzelf weer verdwijnen. Het is belangrijk om te weten dat een versleten tussenwervelschijf niet per se klachten hoeft te veroorzaken.

Waar ontstaat discopathie?

Discopathie komt vooral voor op plaatsen in de wervelkolom die het meest worden belast. Aangezien de wervelkolom verschillende curves heeft, wordt het onderste gedeelte van de curve meestal het meest belast. Dit betekent dat discopathieklachten vaak voorkomen in de lage nek- en ruggebieden.

Op welke leeftijd begint discopathie?

Discopathie is een aandoening waarbij de tussenwervelschijf verslijt en kan op jongere leeftijd ontstaan. Vanaf de leeftijd van 30 jaar neemt het vochtgehalte in de tussenwervelschijf toe, waardoor er meer druk ontstaat op de buitenste schil van de schijf en kleine scheurtjes kunnen ontstaan.
Naarmate je ouder wordt, kunnen deze scheurtjes toenemen en klachten veroorzaken. Discopathieklachten komen daarom vaker voor bij oudere mensen.

Is discopathie hetzelfde als een hernia?

Nee, discopathie en een hernia zijn niet hetzelfde. Discopathie is een term die wordt gebruikt om lichte schade aan de tussenwervelschijf aan te duiden, terwijl een hernia optreedt wanneer een deel van de tussenwervelschijf uitpuilt en op de zenuwen drukt. Hoewel discopathie kan leiden tot herniaklachten, is het veel gemakkelijker te behandelen dan een hernia. Ons team is goed in staat om klachten als gevolg van discopathie te behandelen en verdere klachten te voorkomen.

Welke nekspecialisten werken in ons rugcentrum voor de behandeling van een hernia?

Gespecialiseerde chiropractie

MoveWell specialisten

Om de klachten van discopathie te verlichten, zal een chiropractor eerst de beweging van de wervelkolom analyseren. Vaak is er sprake van verminderde beweging op de plaats van de discopathie. De chiropractor zal dan voorzichtige en lichte druk- en mobilisatietechnieken gebruiken om de spanning op deze plek te verminderen. Dankzij moderne behandeltafels zijn er veel mogelijkheden om deze klacht te behandelen.

Gespecialiseerde fysiotherapeut

wervelkolom rugexpert

Onze fysiotherapeuten behandelen ook regelmatig patiënten met discopathie klachten, waaronder nekpijn. Het is belangrijk om te weten dat de tussenwervelschijf rust nodig heeft om te herstellen. Onze fysiotherapeuten kunnen lichte spiertechnieken en mobilisatietechnieken gebruiken om de druk op de tussenwervelschijf te verminderen en oefeningen voorschrijven om de vooruitgang te verbeteren en te behouden.

Een combinatie van chiropractische en fysiotherapeutische behandelingen kan het herstelproces versnellen.

Gespecialiseerde oefentherapeut

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

In lijn met de informatie op deze pagina, kunnen discopathie klachten ontstaan door overmatige druk op de tussenwervelschijf als gevolg van verkeerd gebruik van de wervelkolom, zoals een verkeerde houding, tillen of slaaphouding. Onze oefentherapeuten zullen de klachten met u bespreken en u passend advies en oefeningen geven om de druk op de tussenwervelschijf te verminderen en de omliggende rugspieren te versterken. Rugrevalidatie is een aanvulling op de rugscholing en is gericht op het versterken van de rugspieren.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?