Bekkenklachten behandelen in Hilversum?

Bij MoveWell krijgen we vaak mensen met bovenrugklachten. Deze klachten worden meestal veroorzaakt door irritatie van de gewrichten en spieren.

De chiropractor is de expert in het behandelen van bovenrugklachten

Hoe ziet de bovenrug er anatomisch gezien uit?

De bovenrug bestaat uit de thoracale wervelkolom, die 12 van de in totaal 24 wervels van de wervelkolom omvat. Elk van deze 12 wervels is verbonden met een rib, waardoor dit gedeelte van de wervelkolom zeer stabiel is. De tussenwervelschijven tussen de wervels fungeren als kussentjes, terwijl de facetgewrichten de scharnieren tussen de wervels zijn en samen zorgen voor een optimale beweging van de wervelkolom. De bovenrug bevat ongeveer zeven lagen spieren, variërend in grootte van klein tot groot.

Wat zijn de typische klachten bij bovenrugklachten?

De meest voorkomende klachten zijn pijn in het bovenste gedeelte van de wervelkolom en/of ribben die stekend of zeurend kan zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door beperkte beweging en kan de beweeglijkheid van de rest van de wervelkolom beïnvloeden, waardoor nek- en rugklachten kunnen ontstaan. Een goede samenwerking van alle structuren in de bovenrug is van belang voor een optimale functionaliteit.

Wat zijn veel voorkomende symptomen?

De oorzaken van bovenrugklachten kunnen zowel acuut als geleidelijk ontstaan. Een verkeerde beweging of slechte houding kan hieraan bijdragen. Acute rugpijn kan ook optreden als gevolg van onverwachte bewegingen, zwaar en/of verkeerd tillen, of door een ongeluk.

Waar focust een therapeut zich op bij een behandeling?

Bij MoveWell kunt u bij een chiropractor terecht voor een uitgebreide intake en onderzoek om eventuele bewegingsbeperkingen op te sporen. Vervolgens zal de chiropractor deze problemen behandelen op functionele behandelbanken.

Welke nekspecialisten werken in ons rugcentrum voor de behandeling van een hernia?

Waar richten onze therapeuten zich op?

MoveWell specialisten

Bij MoveWell wordt bij de behandeling van bovenrugklachten vaak samengewerkt tussen de fysiotherapeut en de chiropractor. De fysiotherapeut richt zich hierbij voornamelijk op mobilisatietechnieken, massage en het voorschrijven van oefeningen. Daarnaast worden er adviezen gegeven om het herstel te bevorderen en terugkerende klachten te voorkomen.

Hoe ziet het vervolg van het traject eruit?

Het verbeteren van de houding en beweging kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of verminderen van rugklachten. Rugscholing en rugrevalidatie kunnen helpen bij het adviseren en aanleren van de juiste houding en beweging, en het geven van specifieke oefeningen om de rug te versterken en flexibiliteit te verbeteren.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?