Spit laten behandelen Hilversum?

Heeft u last van een plotselinge pijn in uw rug, vergelijkbaar met kramp of lambago? Dit kan een acute spit zijn. Onze therapeuten bij MoveWell kunnen u helpen bij het adviseren en behandelen van deze klacht.

Hoe zit de behandeling eruit voor spit?

Het is belangrijk om tijdig aandacht te besteden aan Lumbago en Spit. Bij Lumbago wordt niet alleen gekeken naar de spieren, maar ook naar de functionaliteit van de gewrichten. Als er sprake is van irritatie of blokkades kan dit leiden tot ketenproblemen en uiteindelijk tot klachten. Wanneer Spit niet op tijd wordt behandeld, kan dit leiden tot chronische rugklachten. De deskundigen van MoveWell zijn goed in staat om rugproblemen in kaart te brengen en te behandelen, waardoor het risico op chronische klachten kan worden verminderd.

MoveWell therapeuten streven naar het totaal plaatje

Bij MoveWell maken we gebruik van ons unieke “In 3 stappen beter” plan. We zijn van mening dat niet alleen de mobilisatie van de rug, stap 1, belangrijk is voor pijnvermindering, maar ook stap 2 en 3, waarin de spieren worden versterkt en onderhouden. Ons gehele traject richt zich niet alleen op klachtvermindering, maar ook op het voorkomen van toekomstige spitklachten door middel van preventieve maatregelen.

Geven de therapeuten ook preventie training?

Om rugklachten te voorkomen is het belangrijk om de belasting over het gehele lichaam goed te verdelen. Wanneer er sprake is van een zwakke plek in de rug, zal deze plek als eerste worden aangesproken bij fysieke belasting. Om stabiliteit te creƫren en de belasting te verdelen, moeten de kleine spiergroepen worden getraind. Door deze spiergroepen goed te laten samenwerken met andere spiergroepen, wordt er meer souplesse in het bewegen gebracht. Dit kan helpen om rugklachten te voorkomen.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?