Bent u op zoek naar een behandeling voor Thoracic Outlet Syndroom in Hilversum?

TOS omvat verschillende aandoeningen waarbij de vaatzenuwbundel die van de nek en borstholte naar de arm loopt, bekneld raakt in het schoudergebied. Dit kan leiden tot verstoorde bloeddoorstroming en beperkte zenuwsignalen, wat resulteert in pijn in de schouder die kan uitstralen naar de arm, hand, nek en achterhoofd. TOS staat ook bekend als het schoudergordelsyndroom of neuro vasculair compressie syndroom.

Wat zijn de oorzaken van TOS?

TOS kan ontstaan door de anatomie van het lichaam, maar wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding. Mensen die langdurig dezelfde houding aannemen, zoals achter een computer werken of beroepen uitoefenen waarbij veel bovenhands werk vereist is, zoals kappers, schilders en leraren, lopen een hoger risico op het ontwikkelen van TOS. Ook langdurig in de verkeerde houding zitten tijdens het gebruik van een tablet of het kijken naar televisie kan leiden tot een verhoogd risico op TOS.

Wat zijn de symptomen van TOS?

Bij een beknelde zenuw in de schouder kunnen de symptomen verminderde gevoeligheid, tintelingen en spierzwakte in de arm omvatten. Het verlies van spiercontrole kan ook voorkomen. Als een slagader bekneld raakt, kan de bloedtoevoer naar de arm verminderen in bepaalde posities, wat kan leiden tot een doof gevoel in de vingers. Bovendien kan de arm en hand koud en/of bleek of blauw van kleur worden. Andere symptomen zijn vermoeidheid in de arm en hand, oppervlakkige gezwollen aderen en een zwakke polsslag.

Wat zijn de oorzaken van TOS?

Er zijn verschillende locaties waar de vaatzenuwbundel bekneld kan raken, afhankelijk van welke zenuw of bloedvat bekneld is geraakt. Extra ribben in de nek kunnen bijvoorbeeld leiden tot beklemming van de bundel, evenals beknelling tussen de eerste rib en het sleutelbeen of onder een spier tijdens het optillen van de arm. Een gebroken sleutelbeen of eerste rib als gevolg van een ongeval kan ook een oorzaak zijn van TOS.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij MoveWell kunt u behandelingen ondergaan om uw klachten te verminderen. Onze aanpak omvat chiropractische behandelingen om de mobiliteit in de schouder te verbeteren en het sleutelbeen en de eerste rib te mobiliseren. Daarnaast zal onze oefentherapeut houdingscorrecties en oefeningen geven onder begeleiding. Om de klachten op de lange termijn te verminderen, zult u ook oefeningen voor thuis krijgen. Het is van belang dat u deze oefeningen regelmatig uitvoert om uw houding te verbeteren.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?