Whiplash opgelopen?

Kunnen we u helpen met het behandelen van een whiplash in Hilversum? Een whiplash is het gevolg van een snelle, onverwachte beweging van het hoofd zonder dat het ergens tegenaan botst. Deze beweging strekt de halswervelkolom extreem uit en buigt het achterover. Een whiplash wordt vaak veroorzaakt door een auto-ongeluk. De klachten die optreden zijn divers en kunnen acuut zijn of pas na enkele dagen, maanden of zelfs jaren optreden.

De klachten die kunnen ontstaan bij een whiplash zijn gevarieerd

De meest voorkomende klacht is een pijnlijke, stijve nek. Bovendien kunnen er ook andere symptomen optreden, zoals hoofdpijn, schouderklachten, rugpijn, misselijkheid, duizeligheid, oorsuizen en uitstralende pijn naar de armen en/of het gezicht. Een whiplash kan ook leiden tot gedragsveranderingen. Het is daarom belangrijk om uw klachten serieus te nemen en deze binnen 1 Ć” 2 weken te laten onderzoeken.

Een whiplash wordt vaak veroorzaakt door een auto-ongeluk

Bij een aanrijding van achteren hebben de nekspieren geen tijd om zich voor te bereiden op de klap, in tegenstelling tot een aanrijding van voren waarbij dat wel gebeurt. De onverwachte klap kan leiden tot aanzienlijke schade aan de nek, omdat de nek door de snelle beweging veel schade kan oplopen. Hierdoor kunnen verschillende structuren in de nek beschadigd raken, waardoor deskundige hulp nodig is om van uw klachten te herstellen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Hierbij is het belangrijk dat de beweging niet te veel belasting geeft aan de nek en de rug. Door middel van chiropractische behandelingen en oefeningen onder begeleiding van een oefentherapeut kunt u de pijnklachten verminderen. Tevens kan de chiropractor uw nek en rug mobiliseren om zo de bewegelijkheid te verbeteren. Naast de behandelingen bij de chiropractor krijgt u ook oefeningen voor thuis mee om uw herstel te bevorderen.

Een vermoeden of een klein beetje last?

Trek op tijd aan de bel wanneer u last heeft gekregen of in een ongelukkige situatie bent gekomen. De therapeut kan u adviseren en indien nodig behandelen aan uw klachten.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?