Lage rughernia behandelen in Hilversum?

Ons rugcentrum is gespecialiseerd in het behandelen van lage rugherniaklachten.  Een hernia in de rug is een aandoening waarbij de tussenwervelschijf kan drukken tegen de zenuw. Dit kan leiden tot pijn en andere klachten.

Per week behandelen we gemiddeld honderd patiënten met nek- en rughernia’s. Dankzij ons uitgebreide team van experts kunnen we deze klachten op diverse manieren aanpakken en de oplossing vinden die het best bij de patiënt past. MoveWell is een gerespecteerd adres voor verwijzers en we ontvangen patiënten uit heel Nederland die kampen met complexe rug- en nekklachten.

Waarom is MoveWell gespecialiseerd in het behandelen van een hernia?

Als u op zoek bent naar een gespecialiseerde behandeling voor uw herniaklachten, dan bent u bij MoveWell aan het juiste adres. De behandeling van een hernia is uiterst complex en dit kan alleen gedaan worden door specialisten. Door onze aanpak kan een hernia vanuit diverse invalshoeken benaderd worden.

In ons rugcentrum bieden we een krachtige combinatie van fysiotherapie, chiropractie, rugscholing en rugrevalidatie aan. Op deze manier kunnen we de behandeling afstemmen op uw specifieke klachten en zo de beste resultaten behalen.

Wat is een lage rughernia?

Een hernia is een aandoening die ontstaat wanneer de tussenwervelschijven beschadigd raken. Deze schijven, die fungeren als kussentjes tussen de wervels, kunnen na verloop van tijd kleine scheurtjes ontwikkelen, waardoor de schijf naar buiten kan uitpuilen. Hoewel dit een veelvoorkomend probleem hoeft dit veelal geen symptomen te veroorzaken. Echter, de uitpuiling kan in sommige gevallen toenemen en leiden tot een ontsteking op de locatie van de uitpuiling. Dit kan vervolgens resulteren in druk op een zenuw, wat bekend staat als een hernia.

Een hernia kan zich manifesteren als pijn in de rug, maar ook in het been als de zenuw die naar dat gebied leidt onder druk staat. De sensaties die worden ervaren als gevolg van druk op de zenuw kunnen per persoon verschillen. Dit kan variëren van een zeurende, scherpe of stekende pijn tot tintelingen, gevoelloosheid en zwakte. De zenuw fungeert als een soort telefoonkabel en de mate van druk die erop wordt uitgeoefend en waar deze druk zich bevindt, bepaalt welke symptomen iemand zal ervaren.

Behandeling van acute en chronische een lage rughernia

Het is belangrijk om herniaklachten zo snel mogelijk te behandelen, omdat dit op korte termijn en lange termijn de beste resultaten oplevert. Zelfs als de pijn niet te verdragen is, raden wij aan om zo snel mogelijk naar onze praktijk te komen om de druk op de tussenwervelschijf te verminderen.

Vooral in de beginfase van de klachten kan een snelle behandeling het verschil maken! Daarom streven wij ernaar om acute klachten binnen 24 uur te behandelen.

Het is wel belangrijk om op te merken dat de behandeling van acute en chronische herniaklachten verschillend is.

Op welke leeftijd komen lage rughernia's voor?

Herniaklachten komen meestal voor bij mensen tussen de 20 en 45 jaar oud. Na de leeftijd van 45 jaar komen hernia’s minder vaak voor. Dit komt doordat er naarmate men ouder wordt minder vloeistof aanwezig is. Toch zijn er wel gevallen van herniaklachten bekend bij mensen ouder dan 45 jaar, de oorzaak is dan vaak een combinatie van een hernia en plaatselijke artrose (slijtage). MoveWell kan helpen bij het verminderen van deze klachten.

Specialistische zorg voor herniaklachten

Zoek altijd een rugspecialist voor herniaklachten. Herniaklachten zijn erg fragiel en moeilijk te behandelen. Rugcentrum Hilversum biedt u deze expertise!

Hoe ziet een behandeling eruit?

Onze rugexperts focussen op een bewegingsverbetering van de wervelkolom. Dit doen wij bij een hernia met zeer lichte technieken. Als de druk op de schijf vermindert, kan deze sneller herstellen en zijn er minder klachten. Vervolgens kunnen oefeningen gegeven worden voor het versterken van de spieren rondom de wervelkolom of er worden specifieke bewegingsoefeningen gegeven. Daarnaast wordt en houdingsadvies gegeven om de pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.

Waarom kan MoveWell u goed helpen bij een lage rughernia?

Gespecialiseerde chiropractor

manueel onderzoek rug

Een chiropractor staat wereldwijd bekend als een universitair geschoolde rugspecialist. Rughernia klachten ziet de chiropractor dagelijks. Hierin is onze specialisatie uiterst belangrijk. Dankzij onze innovatieve apparaten en zeer lichte technieken kunnen we de druk van de tussenwervelschijf verlichten en klachten verminderen. Gezien een lage rughernia veel aandacht behoeft, wordt de aanpak vaak gecombineerd met de fysiotherapeut en/ of oefentherapeut.

Gespecialiseerde fysiotherapeut

wervelkolom rugexpert

Waar de chiropractor kijkt naar de bewegingsketen en drukverlaging op de schijf, doet de fysio dit ook alleen met andere technieken. Lichte mobilisatie technieken, spiertechnieken en oefeningen worden gegeven om het herstel te bevorderen.

gespecialiseerde oefentherapeut

Hernia movewell

Dagelijks hebben de therapeuten te maken met allerlei stadia van hernia’s. De oorzaak ligt vaak in een verkeerde houding. Onze oefentherapeut zal middels rugscholing en/of rugrevalidatie u leren een houding aan te nemen waarin de klachten verminderen zowel om sneller te herstellen als ook om klachten in de toekomst te voorkomen. De rugrevalidatie wordt ingezet bij zeer kwetsbare herniaklachten en na een operatie.

In de focus: rugrevalidatie bij een lage rughernia

Dr Wolff rugrevalidatie bij herniaklachten

De aanpak van een rughernia kent vele manieren. Dankzij innovatie en wetenschappelijk onderzoek is hier een steeds duidelijkere lijn in te vinden om de juiste therapie bij de juiste persoon te brengen. MoveWell gebruikt onder andere de apparaten van Dr Wolff uit Duitsland.

 

Duitsland loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van rugrevalidatie apparatuur. Bij MoveWell zijn wij trots dat wij deze apparaten gebruiken. Samen met de andere slimme machines kunnen wij effectief trainen zonder dat de rug overbelast raakt.

In de focus: chiropractie bij een lage rughernia

Chiropractische zorg voor uw hernia

Chiropractie is een universitaire opleiding in het buitenland tot wervelkolom specialist. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een behandeling van nek- en rugklachten. Bovendien zijn de chiropractoren van Rugcentrum Hilversum gespecialiseerd in het behandelen van herniaklachten. Wij beschikken over geavanceerde apparatuur om deze klachten te verminderen of te verhelpen.

Lichamelijk en diagnostisch onderzoek

Een grondig lichamelijk onderzoek is van groot belang om een nauwkeurige diagnose te stellen. Na een uitgebreide intake en onderzoek kan onze rugexpert bepalen of u een hernia heeft.

Indien u al een MRI heeft ondergaan, wordt u verzocht deze mee te nemen. De resultaten van de MRI kunnen helpen bij het bepalen van de prognose en het plannen van uw verdere behandeltraject.

Uiterst lichte en precieze technieken

rugexpert

Met behulp van zeer lichte en nauwkeurige druktechnieken beweegt een chiropractor de wervelkolom om zo de druk op de tussenwervelschijf te verminderen.

Mobilisatie-tractie behandeltafel

hernia rugpijn behandeling

Bij MoveWell heeft de chiropractor de beschikking over diverse behandeltafels waarmee de druk op de tussenwervelschijf kan worden verminderd.

Decompressie tafel voor herniaklachten

hernia behandeling

De decompressie tafel is een speciaal type behandeltafel waarmee lichte onderdruk in de rug wordt gecreëerd. Dit is een van de meest geavanceerde behandeltafels en kan zeer effectief zijn bij herniaklachten die uitstralen naar het been.

Wat veroorzaakt een lage rughernia?

Het ontstaan van een lage rughernia is niet altijd te merken. Gewoonlijk ontstaan de scheurtjes in de tussenwervelschijf geleidelijk als gevolg van een verkeerde lichaamshouding en/of beweging. Dit proces kan jaren duren. Een gebrek aan afwisseling in de houding (zoals bij langdurig zittend of staand werk) vergroot de kans op een hernia. Hetzelfde geldt voor werk waarbij herhaaldelijk dezelfde bewegingen worden gemaakt, zoals tillen, bukken en draaien. In sommige gevallen kan een hernia plotseling ontstaan bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval.

'Hernia' ten onrechte een beladen woord

Mensen associëren een hernia vaak onterecht met ernstige problemen. Gelukkig is slechts een zeer kleine groep patiënten met herniaklachten gebaat bij een operatie. Veruit de meeste herniaklachten kunnen succesvol worden behandeld zonder dat er geopereerd hoeft te worden. Bovendien zijn klachten die zich uiten in de benen en/of armen niet altijd het gevolg van een hernia.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?