Stenose behandelen in Hilversum?

Heeft u last van rugklachten die mogelijk veroorzaakt worden door stenose? Stenose, ook wel kanaalstenose genoemd, kan ontstaan in de wervelkolom doordat de zenuwen bekneld raken in het wervelkanaal. Dit kan leiden tot verschillende klachten. Bij MoveWell kunt u terecht voor behandeling van stenose gerelateerde klachten om deze te verminderen.

Hoe uit een stenose in de onderrug zich?

Wanneer het wervelkanaal in de onderrug vernauwd is, spreken we van lumbale stenose of lumbale kanaalstenose. Dit kan leiden tot pijn in de onderrug en/of benen.

Hoe uit een stenose in de nek zich?

In het geval van vernauwing van het wervelkanaal in de nek, wordt dit cervicale stenose genoemd. Dit kan leiden tot klachten in de nek en/of armen en/of benen.

Welke andere soorten stenose zijn er nog meer?

De locatie van de vernauwing bepaalt waar u pijn en andere symptomen zult ervaren. Wanneer de vernauwing zich in het wervelkanaal bevindt, spreken we van centrale stenose of spinale stenose. Wanneer er sprake is van een vernauwing aan de zijkant van de wervelkolom waar de zenuwen de wervelkolom verlaten, wordt dit laterale recess stenose of foraminale stenose genoemd.

Wat is een kanaalstenose?

Kanaalstenose kan leiden tot klachten als gevolg van de druk die op de zenuwen wordt uitgeoefend. Deze symptomen zijn merkbaar op de plaats waar de stenose zich bevindt, zoals laag in de rug of nek. Daarnaast kunnen de symptomen uitstralen naar andere delen van het lichaam, omdat de druk op de zenuwen toeneemt. Dit kan bijvoorbeeld pijn, stijfheid, tintelingen, gevoelloosheid en zwakte veroorzaken in het traject van de zenuw, zoals in het been of de arm. Soms kunnen deze symptomen ook in beide benen of armen voorkomen.

Welke nekspecialisten werken in ons rugcentrum voor de behandeling van een hernia?

Veroudering van het skelet als oorzaak van stenose

wervelkolom rugexpert

Stenose klachten worden vaak veroorzaakt door het verouderen van het bewegingsapparaat. Een van de meest voorkomende oorzaken van stenose is artrose, waarbij de facetgewrichten tussen de wervels slijten en dikker worden, waardoor het kanaal ernstig vernauwd kan raken.

Naarmate het skelet ouder wordt, kunnen zowel bot als kraakbeen van structuur veranderen, waardoor het kanaal onder druk kan komen te staan en vernauwd kan worden. Ook de banden die om de wervels heen lopen, kunnen verdikken en zo stenose veroorzaken.

Osteoporose als oorzaak van stenose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Osteoporose, een aandoening waarbij de botten verzwakken, komt vooral voor bij mensen van 50 jaar en ouder en kan een andere oorzaak zijn van stenose in de wervelkolom. Doordat de botten zwakker worden, neemt het risico op botbreuken toe, waaronder een inzakking van de wervel, wat kan leiden tot stenose.

Hernia die resulteert in stenose

chiropractor hilversum

Wanneer de tussenwervelschijf uitpuilt, spreken we van een hernia. Deze uitpuiling kan leiden tot kanaalstenose.

Wat kunnen onze therapeuten betekenen voor u?

Onze chiropractors en fysiotherapeuten behandelen vaak patiënten met stenose gerelateerde klachten en we bieden ook speciale rugrevalidatie en rugtraining aan om u te helpen. Als u al een MRI-scan, röntgenfoto of andere diagnostische test heeft gehad, breng deze dan mee naar uw consult, zodat we kunnen bepalen of lichte bewegingstechnieken kunnen bijdragen aan uw verbetering.

Hoewel artrose en osteoporose niet kunnen worden genezen, kunnen de gevolgen van deze aandoeningen wel goed worden aangepakt. Behandeling kan erg succesvol zijn in het verminderen van symptomen zoals pijn.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?