RSI-klachten laten behandelen?

RSI is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door herhaalde belastingen en staat voor ‘repetitive strain injury’. Bij chiropractie MoveWell worden RSI-klachten vaak behandeld door chiropractoren. Naast de behandeling van RSI-klachten, wordt er ook aandacht besteed aan preventie door het vermijden van activiteiten die de klachten kunnen verergeren en het geven van oefeningen en houdingsadviezen.

Hoe ontstaat RSI of KANS (Klachten aan de Arm, Nek en Schouder)?

Het langdurig herhalen van dezelfde activiteit kan lichamelijke klachten veroorzaken. Een bekend voorbeeld hiervan is het muizen (gebruik van de computer). Ondanks dat het op zichzelf een lichte inspanning lijkt, kan het continu gebruik van dezelfde spieren en gewrichten leiden tot overbelasting van deze weefsels. Deze spieren en weefsels hebben voedingsstoffen nodig en moeten afvalstoffen kunnen afvoeren. Als er door herhaalde handelingen te veel irritatie of schade optreedt, kan het lichaam zich niet meer volledig herstellen. Dit kan uiteindelijk leiden tot klachten, waarbij de doorbloeding verslechtert en de spier geïrriteerd raakt. De opeenstapeling van kleine microblessures kan uiteindelijk leiden tot pijnklachten. Het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals het klikken op de muis, kan dan te zwaar en te pijnlijk worden.

Hoe ziet onze multidisciplinaire aanpak eruit?

RSI-klachten of KANS-klachten zijn een verzamelnaam voor klachten aan de arm, nek en schouders die geleidelijk opbouwen. De klachten kunnen zich op verschillende plaatsen manifesteren, zoals de schouders, nek, bovenrug, handen en armen. Deze klachten kunnen gepaard gaan met tintelingen, een koud gevoel, pijn en/of stijfheid. Typische RSI-klachten of KANS-klachten zijn de golfarm/golferselleboog, tennisarm/tenniselleboog, muisarm/computerarm en gameboy-duim/andere vingerklachten. Daarnaast kunnen ook nek- en middenrugklachten voorkomen. Het is belangrijk om tijdig de klachten te herkennen en te behandelen om langdurige pijn en beperkingen te voorkomen.

Hoe verloopt een chiropractische behandeling voor RSI?

? Bij het beoordelen van de RSI-klachten zal de chiropractor kijken naar welke factoren bijdragen aan het ontstaan of verergeren van de klachten, met een focus op werkactiviteiten en werkhouding. Ook dagelijkse activiteiten en houding kunnen invloed hebben op de klachten. De chiropractor zal aan de hand hiervan houdingsadviezen geven en oefeningen aanbevelen om verbetering te brengen.
De chiropractische behandeling richt zich op het verbeteren van de beweging van de aangetaste gewrichten en spieren. Met mobiliserende technieken zal de chiropractor de doorbloeding van de spieren bevorderen en de gewrichten soepeler laten bewegen, wat kan bijdragen aan het herstelproces.
/span>

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?