Bent u op zoek naar chiropractie voor baby's in Hilversum?

Bij ons kunt u terecht voor behandelingen voor mensen van alle leeftijden, inclusief pasgeborenen. Onze chiropractoren gebruiken veilige en vaak effectieve technieken om kinderen te behandelen. We passen onze onderzoeken en behandelingen aan op de leeftijd en behoeften van het kind, en maken gebruik van lichte en pijnvrije technieken.

Hoe kun je problemen bij baby's herkennen?

De symptomen van een baby met problemen zijn niet altijd duidelijk en kunnen zich niet altijd direct uiten in pijn in het aangetaste gebied. Deze symptomen zijn vaak divers en kunnen onder andere zijn:

-Overmatig huilen
-Voorkeurshouding, overstrekken en een afgeplat hoofdje
-Weigering om op de rug te liggen
-Onrust en problemen met slapen
-Overmatig spugen
-Problemen met borstvoeding en loslaten van de borst

Naarmate kinderen ouder worden, veranderen de symptomen en kunnen ze zich op een andere manier uiten, zoals buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen en prikkelbaarheid. Als u een van deze symptomen herkent bij uw baby, is het verstandig om een chiropractor te raadplegen.

Hoe kunnen problemen zich uitten bij baby's?

De chiropractor begint met het voeren van een grondig gesprek en het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek om te bepalen of behandeling nodig is of dat er doorverwezen moet worden. Aangezien kinderen niet zomaar huilen, zijn er verschillende klachten die vaak worden waargenomen in de praktijk, zoals:

-Voorkeurshouding
-Overstrekken
-Afgeplat hoofdje
-HCFS (KISS-syndroom)
-Problemen bij borstvoeding
-Onverklaarbaar huilen
-Motorische problemen (bijv. vaak struikelen)
-Scoliose
-Hoofdpijn
-Slaapproblemen
-Rug- en nekpijn

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij de behandeling van baby’s gebruiken we speciaal aangepaste zachte druktechnieken van de vingertoppen om de correctie uit te voeren. Omdat deze druktechniek heel licht en specifiek is, maakt de leeftijd van de baby niet uit. Baby’s hebben vaak een sneller herstel dan volwassenen, waardoor enkele behandelingen meestal al voldoende zijn om de klachten te verlichten.
Bovendien werken we nauw samen met een cesartherapeut, die uw kind kan helpen bij het aanleren van een correcte houding voor een nog beter resultaat.

Vanaf wanneer loopt het kind risico en hoe zit het met de groeispurt?

De geboorte en de baby

chiropractor hilversum

Afwijkingen aan de wervelkolom kunnen al tijdens de zwangerschap ontstaan doordat het kindje gedwongen wordt een bepaalde houding aan te nemen in de baarmoeder, wat stress op de wervelkolom veroorzaakt.

Tijdens de bevalling kunnen ook problemen ontstaan die van invloed zijn op de wervelkolom. Bijvoorbeeld, een stuit- of dwarsligging kan door de positie veel stress veroorzaken, net als een langdurige bevalling met langdurige persweeën. Een bevalling met een vacuüm- of tangverlossing, een opgewekte bevalling of juist een zeer snelle bevalling kan de wervelkolom ook onder druk zetten.

Het kind en de groei

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Naarmate uw kind groeit, ondervindt de wervelkolom steeds meer fysieke stress, van kruipen tot lopen en sporten. Hoewel valpartijen en ongelukjes onvermijdelijk zijn, kan het lichaam veel hebben en zal het zich goed aanpassen. Maar als de stress zich herhaaldelijk voordoet, kan dit leiden tot klachten, zoals een geblokkeerde wervel na een val, te zware rugtassen, langdurig gamen en een slechte houding op school.

Tijdens de groeispurt is het lichaam, en dus ook de wervelkolom van uw kind, nog volop in ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om deze klachten in een vroeg stadium met specifieke correcties te behandelen, zodat uw kind zich normaal kan blijven ontwikkelen.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?