Chiropractie tijdens de zwangerschap?

Bent u op zoek naar behandeling van zwangerschapsklachten in Hilversum? Zwangerschap gaat vaak gepaard met veranderingen in hormoonspiegels, gewichtstoename en bewegingsveranderingen in het bekken en/of de wervelkolom. Deze veranderingen worden vaak veroorzaakt door de groeiende buik die de positie van het bekken verandert en kan resulteren in een holle onderrug.

Wat veroorzaakt zwangerschapsklachten?

Een goede controle over de bekkenstand is niet alleen belangrijk tijdens de zwangerschap. Een holle rug zorgt voor de meeste druk op het punt waar de rug het meest is gehold. Bij zwangere vrouwen kan dit snel ontstaan zodra de buik een ronde vorm begint aan te nemen.

Op welke manier kan chiropractie ondersteunen bij zwangerschapsklachten?

Chiropractors hebben ruime ervaring in het behandelen van klachten tijdens de zwangerschap. Na een grondige intake past de chiropractor aangepaste technieken toe om de klachten te verminderen. Deze technieken maken het mogelijk voor zwangere vrouwen om zelfs tot laat in de zwangerschap behandeld te worden.

Is chiropractie veilig tijdens de zwangerschap?

Chiropractors zijn speciaal opgeleid om klachten tijdens de zwangerschap veilig en effectief te behandelen. De gebruikte technieken zijn zeer licht, maar hebben toch een positief effect op de mobiliteit van spieren en gewrichten, waardoor pijnklachten verminderen. Bij zwangere vrouwen worden er andere technieken toegepast dan bij niet-zwangere vrouwen. Bovendien zal de chiropractor oefeningen voorschrijven om de druk op rug en bekken te verminderen en de mobiliteit en stabiliteit te verbeteren.

Ook tijdens de zwangerschap is chiropractie voor u

De chiropractor houdt er rekening mee op welke wijze een behandeling wordt toegepast. Zo ook bij een zwangerschap waarbij de gezondheid van zowel u als het kind centraal staan.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij Rugcentrum Hilversum MoveWell?